OPRICHTING

Op 9 maart 1965 is dispuut A Quoi Bon? opgericht. A Quoi Bon? is ontstaan uit ATOOM. Alle vrouwelijke studenten die zich in die tijd aanmeldden bij Olof werden automatisch lid van ATOOM. In 1964 was de aanwas bij ATOOM zo groot geworden dat zeven ATOOM-leden die intensiever contact met elkaar hadden het initiatief namen deze band vast te leggen in een dispuut. En zo ontstond het eerste damesdispuut van het T.S.C. St. Olof, dispuut A Quoi Bon?

 

Je vraagt je waarschijnlijk af waar deze naam vandaan komt. In de winnende inzending van het Eurovisiesongfestival van 1965 komen de woorden 'A Quoi Bon?' naar voren...oftewel: 'Waar is het goed voor?'. Deze woorden zijn symbolisch geworden voor AQB?: wij laten nog steeds zien waar het goed voor is! Toen, nu en in de toekomst. Iedereen interpreteert het bovendien op een eigen manier en met eigen ideeën.

 

Het dispuut bestaat nu al meer dan 56 jaar en is daarmee het oudste damesdispuut van het T.S.C. St. Olof. Daarnaast is het ook één van de meest actieve disputen. Bijna alle leden zijn actief in commissies van Olof en na jarenlang het Koemelktoernooi georganiseerd te hebben, hebben we tot en met 2015 een succesvol Student Bowling Tournament georganiseerd!

 

'Een hechte vriendschapsband' is waar het dispuut reeds al die jaren voor staat. Een lidmaatschap bij A Quoi Bon? is dan ook een garantie op een onvergetelijke studententijd en blijvende vriendschappen.

 

Deze hechte vriendschapsband zal dan ook hopelijk altijd de basis blijven van dispuut A Quoi Bon?

 

Oprichting:

9 maart 1965

 

Erkenning:

23 november 1966

 

Kleuren:

Cognac - Wit – Zwart

 

Zinspreuk:

"Une vie sans amies est comme gauche sans droite"

Dispuutgegevens